Tourist animals

26 maart 2024

In het Marokkaanse Marrakech vind je het centrale plein genaamd Djemaa el Fna. Naast een toeristische hotspot ook een verzameling van dierenleed.
Berberapen worden gebruikt als fotorekwisiet voor toeristen. Met kettingen om hun nek kunnen ze van persoon naar persoon worden gesleept. Vaak hebben de apen ook kleding of luiers aan. De meesten worden in donkere reiskratten gepropt en onder slechte omstandigheden bewaard. Het gebruik van wilde dieren als fotorekwisieten is eigenlijk illegaal in Marokko, maar het lijkt te worden getolereerd in het historische centrum van de stad omdat het traditioneel is.
Ook de slangen op het plein zijn niet te missen. Cobra’s en addersoorten afkomstig uit het wild worden gebruikt door slangenbezweerders. Om deze slangen zonder gevaar te gebruiken worden de giftanden verwijderd wat leidt tot een langzame dood bij de slangen. Slangenbezweerders zijn in India sinds 1972 verboden omdat het wreed is, maar in Marokko bestaat het nog steeds.
Rondom het plein is het ook illegale dierenhandel te vinden. De meest verkochte dieren op de markt zijn schildpadden die worden blootgesteld aan de hete zon en te weinig voedsel en water.

Geïnteresseerd geraakt?

Ik neem zo snel mogelijk contact met je op

Stuur een berichtje of neem telefonisch contact op.

jeroen.v.rooijen@outlook.com

+31 6 20933388

KvK 83198350

Elst, the Netherlands

Footer logo

Copyright © 2024 Jeroen van Rooijen
Website door Dennis Gabeler

Volg Jeroen van Rooijen