Climate Conflict

27 maart 2024

Mijn serie genaamd 'Climate Conflict' gaat over de grote klimaatvervuilers uit de industrie- en energiesector in Nederland. Onze samenleving is onlosmakelijk verbonden met de industrie. Het bijkomende effect is de klimaatverandering, een probleem dat mij grote zorgen baart. Een belangrijke oorzaak van klimaatverandering is de overproductie van CO2. Industrie en energieproducenten zorgen samen voor ongeveer de helft van de Nederlandse nationale CO2-uitstoot. De twee grootste uitstoters van Nederland, TATA Steel en RWE, stoten samen meer uit dan het gehele aardgasverbruik van huishoudens in Nederland samen. Op het gebied van duurzaamheid is hier veel winst te behalen.

Naast de CO2-uitstoot wordt beweerd dat Tata Steel ook in de directe omgeving voor een bovengemiddeld aantal kankergevallen zorgt. Ook in omliggende dorpen van Tata Steel IJmuiden is de luchtkwaliteit slechter dan in de rest van Nederland. De vraag is of de grote overlast zoals CO2-uitstoot, sociale overlast en gezondheidsrisico’s de economische winst waard zijn?

Ik wil het onderwerp klimaatverandering ter sprake brengen en de discussie daarover openen. De urgentie van klimaatverandering is groot. Door de grootste vervuilers esthetisch te fotograferen, probeer ik mensen te laten kijken naar een onderwerp waar we liever van wegkijken.

Geïnteresseerd geraakt?

Ik neem zo snel mogelijk contact met je op

Stuur een berichtje of neem telefonisch contact op.

jeroen.v.rooijen@outlook.com

+31 6 20933388

KvK 83198350

Elst, the Netherlands

Footer logo

Copyright © 2024 Jeroen van Rooijen
Website door Dennis Gabeler

Volg Jeroen van Rooijen